COVID-19 CORONADOSSIER

 

 

 

 

COVID-19 CORNONADOSSIER


Van toepassing vanaf 31-07-2020

Om Covid-19 besmettingen te voorkomen wordt onze dansclub verplicht volgende maatregelen te nemen:

 1. Wijziging uurrooster danslessen:
  Het eerste en derde jaar hebben les om 19.30 uur (en niet om 19.45 uur),
  voor het tweede en vierde jaar verandert er niets.
 2. Raak zo weinig mogelijk zaken aan.
 3. Begroeting gebeurt enkel door een vriendelijk woord.
 4. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan; was regelmatig je handen of ontsmet ze regelmatig; hoesten en niezen in je armen of papieren zakdoekjes die je dan zelf meeneemt.
 5. Dans altijd met dezelfde persoon. De dansleraars mogen niet meer individueel helpen, noch op de les, noch op een oefenavond.  Bij te veel volk op de dansvloer zullen er geen solodansen meer gedanst kunnen worden tijdens een oefenavond en al zeker niet en in  geen enkel geval groepsdansen met wisselende partners.
 6. Tussen de lessen is een kwartier pauze om ons toe te laten de nodige ontsmettingen te doen. Dit wil tevens zeggen dat de cursisten van het eerste en derde jaar na de les onmiddellijk de zaal moeten verlaten. 
  De cursisten van het tweede en vierde jaar mogen pas in de zaal komen als iedereen van de vorige les is vertrokken.  Een bestuurslid zal dit coördineren. Ook het tweede en vierde jaar moet de zaal onmiddellijk verlaten na de les. Ieder jaar vormt een bubbel van maximum 50 personen (leraars, bestuur, … inbegrepen).
 7. Bij het binnenkomen in de zaal, het naar de bar en het sanitair gaan en bij het verlaten van de zaal moet een mondmasker gedragen worden. Niet bij het dansen maar probeer afstand te houden ook als is bij danslessen de social distancing niet van toepassing.
 8. Vóór de pauze zal de dansleraar vragen wie wat drinkt zodat nog tijdens de les de barverantwoordelijk alles kan klaarzetten. Afhalen en betalen (liefst gepast of elektronisch) gebeurt één na één  en in een opgelegd traject.  Voor de danslessen zullen er geen of heel weinig tafels staan zodat dranken op de vloer dienen gezet te worden.  Voor frisdranken voorzien wij rietjes.
 9. In de toiletten mogen er zoveel mensen aanwezig zijn als er wastafels zijn die kunnen gebruikt worden.
 10. 65-plussers dienen op de hoogte te zijn van het Corona-Ouderencharter. Te vinden via google: CORONA OUDERENCHARTER.
 11. Deze maatregelen zijn momenteel van toepassing maar kunnen tegen 1 september 2020 als aangepast zijn.

Het bestuur van Dansclub@Victory vzw vraagt met aandrang dat alle leden deze maatregelen strikt zouden opvolgen voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen.

Wij zijn er tevens zeker van dat er controle van de overheid zal langskomen.  Bij niet naleving van de wettelijke reglementering zullen boetes (€ 250) worden opgelegd en zal de club de deuren moeten sluiten.

 

Dank voor uw begrip en medewerking!